Verhalen vertellen met infographics

Om meteen in huis te vallen; infographics zijn de oplossing om taaie informatie te communiceren aan je ontvanger. Waarvan jij heel graag wil dat hij/zij dit tot zich neemt. Door de informatie om te zetten naar visualisaties wordt de informatie makkelijk op te nemen en kost het de ontvanger minder moeite en aandacht. Zo zijn moeilijke vraagstukken gemakkelijk uit te leggen.

Met onze ontwerpen creëren we voor jouw vraagstuk een universele beeldtaal. Zo zijn onze infographics toegespitst op jouw doelgroep rekening houdend met de visuele toegankelijkheid (kleurcontrasten), (culturele) symboliek en lokale trots.

Wat zijn de voordelen van een infographic?

  • Een infographic kan communiceren ongeacht taal, afkomst en niveau

  • Op social media wordt een infographic tot 3x vaker gedeeld!

  • De klassieker: een plaatje vertelt meer dan een duizend woorden

Verschillende type infographics

Infographics zijn er in vele vormen, maar in de basis kunnen we onderscheid maken tussen deze drie:

  1. Tijdlijn infographic; informatie wordt verteld in volgorde van tijdsstip. Een logische reeks waardoor een lezer bijvoorbeeld goed inzicht kan krijgen in de veranderingen over tijd.
  2. Kaart- of map infographic; de informatie is verbonden met locaties. Dit geeft de lezer een goed overzicht en de informatie kan ‘ontdekt’ worden.
  3. Visualisatie van een flow/proces; het verhaal wordt stapsgewijs verteld, ideaal om instructies over te brengen.

Drie vormen van infographics, maar een combinatie tussen deze drie is natuurlijk ook mogelijk om je verhaal goed te communiceren.

Infographic of data visualisatie?

Twee termen die regelmatig gebruikt worden, maar wat is het verschil? Beide weergeven informatie op een visuele manier, maar het verschil zit in het doel van gebruik. Infographics vertellen een verhaal, instructies of geven gericht antwoord op een vraag. Een data visualisatie is vormgegeven data waar een ‘lezer’ zelf het verhaal of antwoord in kan zoeken.


Wanneer zet ik een infographic in als communicatie-tool?

Wij ontwerpen veelal infographics voor gemeentes, stichtingen en bedrijven voor het gebruik in presentaties, verslagen en documenten. Hier zijn infographics het ideale communicatie middelen om taaie gegevens op een aantrekkelijke manier over te brengen. Visueel vormgeven informatie kan de boodschap goed overbrengen ongeacht taal, afkomst en niveau.

Interactieve infographic of praatplaat?

We kunnen infographics in verschillende vormen uitwerken. Een praatplaat is ideaal om je plannen concreter toe te lichten en je verhaal te ondersteunen. Ook maken we interactieve infographics. Deze infographics kunnen op je website geplaatst worden en een gebruiker kan zelf de informatie ontdekken of gericht antwoord vinden op zijn vraag. Samen kunnen we kijken wat de beste vorm is om je doelgroep te bereiken.


Infographic laten maken?

Heb je een dataset of taaie informatie die je graag met een doelgroep wilt delen? Samen kunnen we kijken naar een goed vorm en toepassing om je doelgroep te bereiken. Op basis van je wensen creëren we een communicatieplan en gaan we aan de slag met een concept ontwerp, definitief en zetten we het resultaat online of laten het drukwerk bij jou afleveren op je bureau.

Data visualisatie als interactieve infographic

Van platte informatie tot visuele infographic

Hoe doen we dat?

Definieer je doelgroep

1. Definieer je doelgroep

Wie willen we met de boodschap bereiken?

Informatie of dataset kiezen

2. Informatie of dataset kiezen

Welke informatie willen we aan deze doelgroep overbrengen?

De 'Journey' van je doelgroep

3. De 'Journey' van je doelgroep

Wat doet deze doelgroep? En waar kunnen we ze vinden?

Communicatieplan

4. Communicatieplan

Hoe moeten we onze boodschap communiceren om ze te kunnen bereiken?

Infographic vormgeven

5. Infographic vormgeven

Vormgeven van de infographic zodat het visueel aansluit bij je doelgroep.

Volgende stap?

6. Volgende stap?

Zijn er vervolgstappen nodig om de doelgroep verder te informeren?

< >

Samen maken wij het tot een succes!    Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.