Waarom interactie ontwerp?

Het doel van interactie ontwerp is het ontwikkelen van een bruikbare website. Een website waar gebruikers makkelijk informatie kunnen vinden, een reis boeken of een bestelling plaatsen. Tijdens het interactie ontwerp staat de gebruiker centraal. Zo wordt alles optimaal afgestemd op de wensen van de gebruiker en jouw toekomstige vaste klant!

Voordelen van interactie ontwerp:

  • Problemen worden in een vroeg stadium gevonden. Nog voordat het ontwerp is gemaakt. Hiermee besparen we tijd en geld.
  • Je interface, website is gebruiksvriendelijker. Gebruikers kunnen informatie makkelijk vinden en blijven langer op je website. Dit zorgt voor een prettige ervaring en draagt bij aan je merk waarde.
  • Het interactie ontwerp wordt gemaakt vanuit gestelde doelen (zoals conversie). Dit stroomlijnt de website, maakt hem bruikbaar en effectief!

Waarom interactie ontwerp essentieel is:

  • Je wilt dat gebruikers zich kunnen richten op de informatie en niet dat ze verdwalen op je website.

  • Het zou jammer zijn als je bezoeker de 'Direct bestellen'-knop over het hoofd ziet.

  • Een positieve gebruikerservaring met je webshop laat mensen terug komen.

Usability

Hoe bruikbaar is het? Met usability wordt de gebruiksvriendelijkheid bedoeld van een product of ontwerp. Hoe gemakkelijk en effectief is het gebruik om daarmee het gewenste doel te behalen? Tijdens het ontwerpproces wordt onderzoek gedaan naar de gebruikers en wordt de bruikbaarheid gemeten. In de gebruikerstests worden o.a. wireframes, prototypes en scenarios gebruikt om een optimaal informatie ontwerp te creëren met de maximale conversie.

User Interface design

User interface design is het proces waarin een gebruikersinterface wordt vormgegeven. De focus ligt hierbij op het visuele uitwerken van een bruikbare en gebruiksvriendelijke interface. Waar bij usability de bruikbaarheid wordt geoptimaliseerd wordt dit bij user interface design uitgewerkt tot een visueel ontwerp. In dit proces worden kleuren en letters bepaald en layouts ontworpen in functie van de informatie en interactie.

User Experience design

User experience design is creëren van producten die een zinvolle of relevante ervaringen geven. Waar het bij usability gaat om de gebruiksvriendelijkheid, gaat het bij User Experience om de gebruikerservaring. Is de flow van de website soepel? En moet ik niet te lang wacht tot iets geladen is? User experience design kan worden omschreven als usability + user interface design + emotie. Een combinatie van uiterlijk, gevoel en gebruikersgemak, van eerst kennismaking tot dagelijks gebruik.

Meer weten?

Mag jouw website functioneler en aantrekkelijker worden? En wil je dit gebruikersgericht aanpakken? Neem contact met ons op en samen kunnen we kijken naar de stappen die we kunnen zetten. Op basis van je wensen stellen we een doel, zetten we een solide plan op poten en gaan we aan de slag!

Uittekenen van een wireframe

Een uitgebreid user-experience traject

Met tussendoor veel testen en ruimte voor iteraties

Strategie

1. Strategie

In de eerste fase worden de doelgroep, doelstelling, wensen en eisen gedefinieerd aan de hand van interviews, vragenlijsten en de al bestaande opmerkingen. Met deze inzichten kunnen we bepalen wat de gebruik wil en verwacht.

Omvang

2. Omvang

De wensen en eisen van de doelgroep worden vergeleken met de doelstelling en op informatie-waarde bepaald. In deze fase worden de functionele specificaties duidelijk.

Structuur

3. Structuur

De inhoud die is bepaald in de voorgaande fase wordt omgezet naar een functioneel ontwerp in de vorm van flowcharts en sitemap’s. Hiermee wordt de structuur en belang van de verschillende informatie bepaald.

Framework

4. Framework

De interface wordt uitgewerkt samen met de navigatie en mogelijke data visualisaties op wireframe niveau. Zo ontstaat een functioneel ontwerp waarmee getest kan worden in de vorm van prototyping met gerichte opdrachten en testscenario’s.

Vorm

5. Vorm

De laatste fase draait om het interface ontwerp, waarin het visuele ontwerp de informatie en functionaliteiten uit de voorgaande fases versterkt. En daarmee is een solide waardevol eindproduct gereed om gelanceerd te worden!

< >

Samen maken wij het tot een succes!    Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.